Na našem webu používáme cookies.
Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.
Recept
Přemýšlíte, jakou přílohu zvolit k velikonoční nádivce, pečenému kuřeti či řízku? Doporučujeme tento lehký jarní salát s ředkvičkou. Základ je stejný, jako na tradiční bramborový salát, my jsme ale přidali pár ingrediencí, které mu dodají svěží nádech.
Suroviny
Postup
Brambory oloupeme a protlačíme. Přidáme nálev z okurků, lněný olej, jogurt, nakrájené ředkvičky, cibuli, sůl, pepř a vše promícháme. Nakonec přidáme protlačená vajíčka (aby se moc nerozdrtily) a opět lehce zamícháme. Salát posypeme klíčky z ředkvičky (které se dají přímo koupit nebo vypěstovat ze semínek).
Lněný olej dodá salátu jemnou chuť a potřebné omega-3 a 6 mastné kyseliny. Má blahodárné účinky na lidské tělo. Může pomocí s prevencí a léčbou lehkých i závažnějších onemocnění.
Chcete vědět, co zrovna kutíme ve Stodole?
Přihlaste se k odběru a žádná novinka ani recept už vám neuniknou.