Nastavení cookies

Na našem webu používáme cookies.

Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.

Recept

Tapiokový pudink se lněným olejem

Už jste někdy zkoušeli pudink z tapiokových perel? Ne?! Tak to ho musíte vyzkoušet. Tapiokové perly se vyrábí ze škrobu z kořene manioku. Jsou přirozeně bezlepkové a obsahují řadu minerálních látek, kyselinu listovou i vitamíny skupiny B. Jelikož neobsahují téměř žádný tuk, je dobré doplnit pudink lžičkou kvalitního oleje, aby se dobře uvolnili prospěšné látky (nejen z tapioky, ale i z ovoce) a zvýraznila se chuť. 

Díky lněnému oleji doplníte i omega 3 nenasycenné mastné kyseliny. Dále lněný olej zlepšuje paměť a schopnost soustředit se, přispívá k udržení optimální hladiny cholesterolu a napomáhá správnému fungování kardiovaskulárního systému i trávící soustavy. 


Suroviny

  • 1/2 hrnku tapiokových perel
  • 1 a 1/2 hrnku vody
  • 1 a 1/2 hrnku mléka (může být i rostlinné mléko)
  • Lesní nebo jiné ovoce
  • špetka soli
  • med


Postup

  1. U přípravy tohoto pudinku je důležité tapikokové perly před vařením pořádně propláchnout pod tekoucí vodou. Potom je necháme min 1 hodinu (nebo přes noc) namočené v 1,5 hrnku vody.
  2. Přidáme mléko, špetku soli a vaříme cca 1 jako klasický pudink. 
  3. Pudink odstavíme, přidáme lžičku lněného oleje a medu.
  4. Navrstvíme do skleniček a vrch ozdobíme ovocem

Dobrou chuť! 

Odebírejte náš newsletter

Chcete vědět, co zrovna kutíme ve Stodole?
Přihlaste se k odběru a žádná novinka ani recept už vám neuniknou.