Nastavení cookies

Na našem webu používáme cookies.

Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.

Recept

Podzimní salát na posílení imunity

Patříte mezi milovníky červené řepy nebo v ní až příliš cítíte zemitou chuť? Tento salát vás každopádně uchvátí! Má vyladěné složení, kde se snoubí všechny chutě a vytváří lahodný chuťový zážitek.

Suroviny

  • 3 malé červené řepy vařené
  • salát polníček
  • 2 jarní cibulky
  • 1 balkánský sýr
  • 1 lžíce řepkového oleje Ze Stodoly
  • vlašské ořechy
  • sůl
  • pepř
  • cukr
  • ocet
  • balsamico

Postup

  1. Červenou řepu nastrouháme na hrubém struhadle, nakrájíme jarní cibulku, balkánský sýr a nasekáme nahrubo ořechy.
  2. Do mísy dáme polníček a přidáme nakrájené suroviny.
  3. V hrnku si rozmícháme řepkový olej, balsamico, sůl, pepř, cukr a tímto dresingem pokapeme salát.
  4. Vychladíme a můžeme podávat. 

V řepě najdete důležité minerální látky jako železo, hořčík, draslík, zinek, vápník nebo fosfor. Posiluje imunitní systém, čistí krev, zlepšuje krvetvorbu, léčí anémii, podporuje pevnost cév a regeneruje celý organismus. Díky řepkovému oleji se dobře vstřebají všechny její prospěšné látky a řepa získá jemně oříškovou chuť. Navíc dodá salátu omega 3 a 6 nenasycené mastné kyseliny v ideálním poměru a prospěje celkovému zdraví. 

Odebírejte náš newsletter

Chcete vědět, co zrovna kutíme ve Stodole?
Přihlaste se k odběru a žádná novinka ani recept už vám neuniknou.