Na našem webu používáme cookies.
Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.
Recept
Opadané listí, po ránu bez čepice ani ránu a brzké večery při svíčkách... hmm a ještě nějaké typické jídlo. No jasně! Pečená zelenina! Ze sklizně nesmí na plechu chybět řepa, mrkev a cibule, ale čím to ozvláštnit? Co třeba čočkou? K tomu ještě sýr, ořechy, nějakou jogurtovou majdu a nesmíme zapomenout na řepkový olej. S tím večeři upečete jedna radost. Hurá do kuchyně!
Suroviny
na pečenou zeleninu
na dip
Postup
Namočíme hnědou čočku, alespoň 2 hodiny předem, a uvaříme s bobkovým listem. Ani moc na skus, ani rozvařit, prostě tak akorát. :) Oloupeme cibuli, oškrábeme červenou řepu i mrkev a všechnu zeleninu nakrájíme. Cibuli na srpky, řepu na plátky a mrkev třeba na podélno. Rozložíme na plech, posolíme, opepříme a zakápneme řepkovým olejem. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C jednu hodinu. 10 minut před koncem přidáme předem uvařenou čočku a vše zasypeme na hrubo nastrouhaným sýrem. Zatímco se nám ještě bude péct zelenina, nasekáme na hrubo ořechy a na mírném stupni zvolna opražíme na pánvi. Zeleninu pak na talíři posypeme ořechy, k tomu trochu dipu a večeře je na stole... nebo si ji dneska dáme na gauči k filmu? ;)
Dobrou chuť přejem!
Chcete vědět, co zrovna kutíme ve Stodole?
Přihlaste se k odběru a žádná novinka ani recept už vám neuniknou.