Na našem webu používáme cookies.
Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.
Recept
Měsíce, kdy jsme si mohli na zahrádkách nasbírat vlastní čerstvou zeleninu a ovoce končí. Pokud rádi sušíte jako naše Maruška, máte jistě zásoby na celou zimu. Mezi ty naše patří i sušená rajčata, které jsme naložili do řepkového oleje. Tuhle dobrotu oceníte nejen při přípravě masa nebo těstovin.
Suroviny
Postup
Rajčata nakrájíme na osminky a sušíme v sušičce zhruba 14 hodin. Rajčata nemusí být úplně vyschlá. K sušení můžeme použít i troubu, v horkovzdušné sušíme na 100 - 110°C. Zchladlá rajčata začneme plnit do uzavíratelné sklenice. Prokládáme česnekem, nakrájeným na plátky, bylinkami a kořením. Směs zalijeme až po okraj sklenice řepkovým olejem. Naložená sušená rajčata uchováváme v lednici.
Chcete vědět, co zrovna kutíme ve Stodole?
Přihlaste se k odběru a žádná novinka ani recept už vám neuniknou.