Na našem webu používáme cookies.
Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.
Recept
Bez voňavých jahod by to snad ani nebylo léto. Nenechejte si uniknout jejich právě probíhající sezónu a vyzkoušejte náš lahodný dezert. Jahody nejenže uchvátí naše chuťové pohárky, ale jsou navíc prospěšné i pro naše zdraví. Doplníte vitamíny C, B, A a minerální látky jako draslík, vápník, fosfor a železo.
Suroviny
Korpus
Náplň
Postup
Všechny suroviny na těsto smícháme a dáme péct do menší dortové formy na 170 stupňů. Pozor, opravdu jen na 170 stupňů, aby za studena lisovaný řepkový olej neztratil své zdraví prospěšné látky. Pečeme asi 30 minut.
Korpus necháme vychladnout a mezitím si smícháme suroviny na krém. Tím potřeme korpus a dáme ztuhnout na několik hodin do ledničky. Nakonec ozdobíme čerstvými jahodami.
Chcete vědět, co zrovna kutíme ve Stodole?
Přihlaste se k odběru a žádná novinka ani recept už vám neuniknou.