Nastavení cookies

Na našem webu používáme cookies.

Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.

Recept

Makový dort bez lepku s tvarohem a jahodami

Bez voňavých jahod by to snad ani nebylo léto. Nenechejte si uniknout jejich právě probíhající sezónu a vyzkoušejte náš lahodný dezert. Jahody nejenže uchvátí naše chuťové pohárky, ale jsou navíc prospěšné i pro naše zdraví. Doplníte vitamíny C, B, A a minerální látky jako draslík, vápník, fosfor a železo. 

Suroviny

Korpus

  • 1 hrnek našeho máku Ze Stodoly - pomletý. Pozor! Mák melte až před použitím, aby neztratil svoji kvalitu (pomletý mák je náchylný na žluknutí, čímž získá hořkou chuť) 
  • 1 hrnek bezlepkové mouky od Nominal
  • 1/3 hrnku panenského řepkového oleje Ze Stodoly 
  • 1/2 hrnku mléka 
  • 1/3 hrnku cukru 
  • 1 farmářské vajíčko 
  • 1/2 prášku do pečiva 
  • trochu citronové kůry

Náplň

  • 2 kostky tvarohu 
  • 2 lžíce makového oleje 
  • vanilkový cukr 
  • 3 lžíce mletého cukru 
  • čerstvé jahody 


Postup
Všechny suroviny na těsto smícháme a dáme péct do menší dortové formy na 170 stupňů. Pozor, opravdu jen na 170 stupňů, aby za studena lisovaný řepkový olej neztratil své zdraví prospěšné látky. Pečeme asi 30 minut.

Korpus necháme vychladnout a mezitím si smícháme suroviny na krém. Tím potřeme korpus a dáme ztuhnout na několik hodin do ledničky. Nakonec ozdobíme čerstvými jahodami.

Odebírejte náš newsletter

Chcete vědět, co zrovna kutíme ve Stodole?
Přihlaste se k odběru a žádná novinka ani recept už vám neuniknou.