Nastavení cookies

Na našem webu používáme cookies.

Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.

Recept

Letní salát s pečenou zeleninou

Saláty k létu neodmyslitelně patří, v horku osvěží a není po nich těžko. Aby se neomrzely, vymýšlíme nové kombinace. Tentokrát jsme dali dohromady čerstvý salát s pečenou zeleninou a feta sýrem. A co že tedy přesně na tento salát potřebujete?

SUROVINY⁠:

  • římský salát
  • Cherry rajčátka
  • ředkvičky
  • feta sýr
  • řepkový olej Ze Stodoly
  • rozmarýn
  • sůl a pepř

POSTUP⁠👩‍🍳

Omytá rajčátka a ředkvičky nakrájíme na srpky, v misce promícháme se lžící řepkového oleje, rozmarýnem, pepřem a solí. Vše pak pečeme v troubě zhruba 15 minut na 160 stupňů. Mezitím si nakrájíme listy salátu a feta sýr. Podle chuti si můžeme k salátu připravit i kousek pečivo, třeba žitný chléb. Pečenou zeleninu přidáme k salátu a sýru. Máme hotovo, dobrou chuť!

Odebírejte náš newsletter

Chcete vědět, co zrovna kutíme ve Stodole?
Přihlaste se k odběru a žádná novinka ani recept už vám neuniknou.