Na našem webu používáme cookies.
Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.
Recept
Na zahradě to teď žije, červenají se nám třešně i jahody a ze země nám leze šťavnatá kedlubna. O svačinu máme vystaráno, ale co k obědu? V těchhle letních teplotách by to chtělo něco lehčího. Co třeba polévka ze sladkého hrášku? Dochutili jsme ji naším řepkovým olejem. Díky studenému lisování oleji zůstane oříšková chuť, proto je skvělou ingrediencí právě do krémových polévek. Vyzkoušejte a dejte nám vědět, jak vám chutnalo.
Suroviny
Postup
Na pánvi necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, na chvíli přidáme i na drobno nakrájený česnek. Přidáme hrášek a zalijeme vývarem. Chvíli povaříme a přidáme zvlášť uvařené brambory nakrájené na kostky. Odstavíme z plotýnky a mixujeme tyčovým mixérem a postupně přiléváme smetanu. Až máme v hrnci hráškový krém, můžeme přihřát, pokud je potřeba. Pečivo nakrájíme na kostky a pomalu opečeme na suché pánvi. A máme hotovo! Polévku už jen na talíři posypeme nastrouhaným parmezánem, opečeným pečivem a zakápneme lžičkou řepkového oleje.
Tip
Přidejte do polévky několik lístků máty. Hrášek si s nimi rozumí a vy budete mít svěží oběd.
Chcete vědět, co zrovna kutíme ve Stodole?
Přihlaste se k odběru a žádná novinka ani recept už vám neuniknou.