Na našem webu používáme cookies.
Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.
Recept
Kdo by nemiloval nadýchané, čerstvě upečené Honzovy buchty? Nám připomínají dětství, když jsme je bez výčitek, ještě teplé, jedli jednu za druhou. Dělává je naše babička, která s námi bydlí v Jívoví. Se sklenkou mléka nemají chybu!
Vyzkoušejte dát do těsta náš kvalitní panenský řepkový olej. Buchty budou díky jeho zlatavé barvě krásně žluté, vláčné a obohacené o cenné omega 3 a 6 nenasycené mastné kyseliny. Do 180 stupňů ho můžete tepelně upravovat, tedy i do kynutých buchet je ideální.
Co budete potřebovat?
Jak na ně?
NÁŠ TIP: nejlepší je péct buchty v nádobě s víkem. Prvních 20 minut s víkem a potom 15 minut bez víka. Buchty se krásně upečou aniž by se vám moc opálily z vrchu.
Chcete vědět, co zrovna kutíme ve Stodole?
Přihlaste se k odběru a žádná novinka ani recept už vám neuniknou.