Na našem webu používáme cookies.
Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.
Recept
Mysleli jsme, mysleli, až jsme müsli vymysleli! Recept není žádná věda - stačí vám na něj pár surovin a každou přidáte od oka podle chuti. Určite nesmí chybět ořechy a med. Ten máme od našich včel, které už se probouzí. Kladou vajíčka a začínají plodovat - nosí pyl z jív a z prvních jarních květin, třeba z hiacintu. Už se těšíme, až začnou kvést stromy a až si stočíme první letošní med.
Suroviny (na 2 plechy)
Postup
Rozpustíme máslo a med. Všechny suroviny pak pečlivě promícháme a rozprostřeme na pečící papír. Oba plechy dáme do vyhřáté trouby na 140-130°C (teplotu postupně snižujeme). Důležité je dát si pozor, aby se nám müsli nespálilo, a tedy nezhořklo. Proto směs musíme pravidelně promíchávat. Jakmile je müsli do růžova upečeno, vytahujeme a necháme schladnout. Vrchní plech bývá hotový dřív.
A co olej? Nezapoměli jsme na něj! Lněný olej smíchejte s jogurtem, zasypejte pořádnou dávkou müsli a přidejte rozvařená jablka se skořicí. Když to vše navrstvíme do skleničky, máme rychlý dezert třeba k nedělnímu obědu. U nás doma je to Marušky, už tradiční, poobědová dobrota! :)
Chcete vědět, co zrovna kutíme ve Stodole?
Přihlaste se k odběru a žádná novinka ani recept už vám neuniknou.