Na našem webu používáme cookies.
Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.
Recept
Na Zelený čtvrtek prostě musí být něco zeleného! Tradice jsou tradice. Pokud zrovna neholdujete špenátu, máme pro vás recept na jemný brokolicový krém s naším řepkovým olejem, který má skvělou oříškovou chuť a je bohatým zdrojem nenasycených omega-3 a omega-6 mastných kyselin v ideálním poměru. Dejte si práci i s křupavými krutony, dodají krémové polévce ten správný šmrnc!
Suroviny
Postup
Nejprve ve větším hrnci orestujeme na oleji cibuli. Přidejte brokolici rozdělenou na růžičky a vše zalijte vývarem. Povařte jen krátce, aby brokolice neztratila svoji barvu ani živiny. Následně zalijte smetanou, přidejte muškátový oříšek a sůl podle chuti. Vše rozmixujte a dochuťte řepkovým olejem Ze Stodoly.
Na suché pánvi si opečte dozlatova krutony a můžete podávat :)
Chcete vědět, co zrovna kutíme ve Stodole?
Přihlaste se k odběru a žádná novinka ani recept už vám neuniknou.