Na našem webu používáme cookies.
Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.
Recept
Bezlepkový linecký koláč s jablky a naším řepkovým olejem. Do tohoto tradičního podzimního koláče jsme použili bezlepkovou mouku @nominalzdravavyziva. Díky ní odlehčíte svému jídelníčku od lepku a získáte opravdu jemné těsto.
Panenský řepkový olej dal koláči krásnou žlutou barvu a lehce oříškovou chuť.
Těsto:
Náplň:
Povaříme jablka s trochou cukru. Jakmile změknou a pustí šťávu, přidáme 2 lžíce vanilkového pudinku s trochu mléka. Krátce vaříme.
Do koláčové formy dáme 2/3 těsta, rozetřeme náplň a nahoru dáme zbytek těsta. Klasicky se ze zbylého těsta dělají mřížky, my si to ale tentokrát zjednodušili a zbytek těsta jen rozdrobili. Bezlepkové těsto se totiž více lepí a mřížky by se dělaly špatně. Navíc stejně vše zakryjeme sněhem že 3 bílků.
Koláč pečeme 45 minut bez sněhu a poté 5 minut s navrstvenou sněhovvou pokrývkou.
Chcete vědět, co zrovna kutíme ve Stodole?
Přihlaste se k odběru a žádná novinka ani recept už vám neuniknou.