Na našem webu používáme cookies.
Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.
Recept
Naše Ela miluje banány a banánový chleba nám dělala už kolikrát. Když pekla chleba na focení, byl prý nejlepší, co se jí kdy povedl. Tak to už je opravdu na čase se o recept podělit i s vámi! Tuhle dobrotu si vychutnáte jako snídani třeba s bílým jogurtem nebo prostě jen tak na svačinu.
Suroviny
Postup
Banány rozmačkáme a společně s vajíčky, olejem a medem dobře promícháme. Jestli máte, použijte mixér. Postupně přisypáváme mouku, kypřící prášek a sůl. Nasekáme mandle a vlašské ořechy, spolu se slunečnicovými semínky je vmícháme do těsta. Pár ořechů si můžeme nechat nahoru, na ozdobení. Těsto nalijeme do formy a pečeme na 170°C v horkovzdušné troubě. Chleba bude hotový za 45-55 minut.
Chcete vědět, co zrovna kutíme ve Stodole?
Přihlaste se k odběru a žádná novinka ani recept už vám neuniknou.