Nektarinkový dort s makovým olejem

Nektarinkový dort s makovým olejem

Nepropásněte sezónu právě dozrávajících nektarinek. Svou svěží chutí se skvěle hodí do letních dezertů a s naším makovým olejem tvoří dokonalou kombinaci chutí. 

Těsto:

  • 2 vejce
  • 70 g třtinového cukru krystal
  • ½ dl našeho řepkového oleje
  • 100 g hladké celozrnné mouky
  • Prášek do pečiva

Krém:

  • 500 g polotučného měkkého tvarohu
  • 2 – 3 lžíce moučkového cukru
  • 1 lžíce našeho makového oleje

Postup:

  1. Dortovou formu o průměru 24 cm vyložíme pečicím papírem.
  2. Vyšleháme vajíčka s cukrem a následně přidáme olej.
  3. Poté opatrně zašleháme mouku s práškem do pečiva.
  4. Těsto nalijeme do dortové formy, uhladíme a pečeme 35 minut v horkovzdušné troubě vyhřáté na 160°C (díky této nižší teplotě můžeme bez obav použít náš panenský řepkový olej).
  5. Upečený piškot necháme vychladnout a poté ho lehce seřízneme, aby byl povrch rovný a zároveň jsme získali trochu těsta na dozdobení.
  6. Všechny suroviny smícháme a krém navrstvíme na piškot (který je stále v dortové formě). Díky okrajům na formě nám nebude krém téct. Necháme ztuhnout v lednici do druhého dne.
  7. Na tenké plátky si nakrájíme 2- 3 nektarinky a poklademe je na krém. Zbylé těsto rozdrobíme a posypeme jím okraje dortu.

Dobrou chuť!