Brokolicový krém s krutony

Brokolicový krém s krutony

Na Zelený čtvrtek prostě musí být něco zeleného! Tradice jsou tradice. Pokud zrovna neholdujete špenátu, máme pro vás recept na jemný brokolicový krém s naším řepkovým olejem, který má skvělou oříškovou chuť a je bohatým zdrojem nenasycených omega-3 a omega-6 mastných kyselin v ideálním poměru. Dejte si práci i s křupavými krutony, dodají krémové polévce ten správný šmrnc!

SUROVINY:

  • Brokolice
  • Cibule
  • Smetana
  • Vývar
  • Řepkový olej Ze Stodoly
  • Muškátový oříšek
  • Parmezán
  • Krutony
  • Ořechy/dýňová semínka

POSTUP:

Nejprve ve větším hrnci orestujeme na oleji cibuli. Přidejte brokolici rozdělenou na růžičky a vše zalijte vývarem. Povařte jen krátce, aby brokolice neztratila svoji barvu ani živiny. Následně zalijte smetanou, přidejte muškátový oříšek a sůl podle chuti. Vše rozmixujte a dochuťte řepkovým olejem Ze Stodoly.

Na suché pánvi si opečte dozlatova krutony a můžete podávat :)