Velikonoční bramborový salát s ředkvičkou

Velikonoční bramborový salát s ředkvičkou

Přemýšlíte, jakou přílohu zvolit k velikonoční nádivce, pečenému kuřeti či řízku? Doporučujeme tento lehký jarní salát s ředkvičkou. Základ je stejný, jako na tradiční bramborový salát, my jsme ale přidali pár ingrediencí, které mu dodají svěží nádech.

SUROVINY:

  • Vařené brambory ve slupce
  • Vařená vajíčka
  • Nálev z okurků
  • 3 lžíce bílého jogurtu
  • 3 lžičky našeho lněného oleje Ze Stodoly
  • Ředkvičky 
  • Cibule
  • Ředkvičkové klíčky
  • Sůl, pepř

POSTUP:

Brambory oloupeme a protlačíme. Přidáme nálev z okurků, lněný olej, jogurt, nakrájené ředkvičky, cibuli, sůl, pepř a vše promícháme. Nakonec přidáme protlačená vajíčka (aby se moc nerozdrtily) a opět lehce zamícháme. Salát posypeme klíčky z ředkvičky (které se dají přímo koupit nebo vypěstovat ze semínek).

Lněný olej dodá salátu jemnou chuť a potřebné omega-3 a 6 mastné kyseliny. Má blahodárné účinky na lidské tělo. Může pomocí s prevencí a léčbou lehkých i závažnějších onemocnění. Více o našem lněném oleji se dočtete zde.