Jarní salát s vejcem a zálivkou z řepkového oleje

Jarní salát s vejcem a zálivkou z řepkového oleje

Vejce sem a vejce tam, vejce kam se podívám! Slepičky nám s jarem snáší o sto šest, napečeno máme, tak co dalšího bychom si udělali... Uvařit a hodit do salátu, to bude ono! Už je čas i první zeleniny, takže si můžeme donést ze skleníků čerstvé ředkvičky. Do salátu se budou skvěle hodit. Zálivka s řepkovým olejem navíc jídlu dodá skvělou oříškovou chuť.

Suroviny

  • hrst rukoly
  • kousek okurky
  • 4 cherry rajčátka
  • 4 ředkvičky
  • 1 vejce
  • lžíci řepkového oleje, za studena lisovaného
  • lžičku dijonské hořčice
  • pár kapek citronové šťávy
  • sůl
  • pepř

Postup

Dáme vařit vodu v menším hrnci, jakmile začne bublat vložíme vejce a necháme vařit 6-7 minut. Nebo 10 minut, pokud je chcete na tvrdo. Než se vejce uvaří, nachystáme si salát a zálivku. Zeleninu opláchneme, nakrajíme a smícháme. Rukolu můžeme nechat v celých listech nebo natrhat, ať pak nemáme zálivku po celém obličeji.:D Smícháním řepkového oleje, hořčice, citonové šťávy se špetkou soli a pepře dostaneme rychlou zálivku. Vejce oloupeme, nakrájíme, přidáme k salátu a vše zalejeme zálivkou.