Ovesná kaše s makovým olejem

Ovesná kaše s makovým olejem

Chladný listopad s sebou nese chladná rána. Začněte den s hrnkem horkého čaje a hlavně snídaní, která zahřeje. Ovesná kaše v kombinaci s jablkem a skořicí je dobrota, která nikdy nezklame. A co teprve, když přidáte makový olej! Slibujeme, že se díky jeho nasládlé chuti budete olizovat až za ušima.

Suroviny

  • zhruba 6 lžic drcených ovesných vloček
  • 200 ml mléka
  • 1/2 jablka
  • lžička makového oleje
  • skořice

Postup

Ovesné vločky nasypeme do menšího hrnce a za stálého míchání pražíme na mírném stupni. Po zhruba 4 minutách se nám vločky rozvoní. Vločky zalijeme mlékem a můžeme zvýšit teplotu, ale pozor, ať se nám kaše nepřipálí. Mícháme dokud zcela nezhoustne. Kaši v misce poklademe plátky jablka a posypeme skořicí. Zakápneme makovým olejem a můžeme se do kaše pustit.

Tip

Pokud rádi "křoupete", přidejte do kaše ořechy. Za nás vítězí vlašáky!