Letní salát s kešu

Letní salát s kešu

Léto je neodmyslitelně spjaté se zeleninovými saláty. Jsou lehké, ochlazují, můžeme využít právě dozrávající zeleninu a navíc při vysokých teplotách tělo nepotřebuje tolik energie.
Honzovy buchty s naším řepkovým olejem

Honzovy buchty s naším řepkovým olejem

Kdo by nemiloval nadýchané, čerstvě upečené Honzovy buchty? Nám připomínají dětství, když jsme je bez výčitek, ještě teplé, jedli jednu za druhou. Dělává je naše babička, která s námi bydlí v Jívoví. Se sklenkou mléka nemají chybu!
Vychlazený dezert s jahodami

Vychlazený dezert s jahodami

Napadlo vás někdy, že kaše nemusí mít vždy podobu klasické teplé kaše v misce, ale dá se z ní vykouzlit také osvěžující dezert plný zdraví? Vyzkoušejte spojení kaše Nominal a jednoho z našich za studena lisovaných olejů. Věříme, že okouzlí nejen vás, ale i vaše hosty.
Tapiokový pudink se lněným olejem

Tapiokový pudink se lněným olejem

Už jste někdy zkoušeli pudink z tapiokových perel? Ne?! Tak to ho musíte vyzkoušet. Tapiokové perly se vyrábí ze škrobu z kořene manioku. Jsou přirozeně bezlepkové a obsahují řadu minerálních látek, kyselinu listovou i vitamíny skupiny B.
Velikonoční mazanec bez lepku

Velikonoční mazanec bez lepku

Co by to bylo za Velikonoce bez mazance?! My ho letos zkusili trochu ozdravit a šli do varianty bez lepku. A byli jsme okouzleni! Celý jsme ho navíc ve finále pomazali naším voňavým makovým olejem a je opravdu famózní.
Brokolicový krém s krutony

Brokolicový krém s krutony

Na Zelený čtvrtek prostě musí být něco zeleného! Tradice jsou tradice. Pokud zrovna neholdujete špenátu, máme pro vás recept na jemný brokolicový krém s naším řepkovým olejem.
Jarní salát se zálivkou z řepkového oleje

Jarní salát se zálivkou z řepkového oleje

Vejce sem a vejce tam, vejce kam se podívám! Slepičky nám s jarem snáší o sto šest, napečeno máme, tak co dalšího bychom si udělali... Uvařit a hodit do salátu, to bude ono! Už je čas i první zeleniny, takže si můžeme donést ze skleníků čerstvé ředkvičky. Do salátu se budou skvěle hodit. Zálivka s řepkovým olejem navíc jídlu dodá skvělou oříškovou chuť.
Velikonoční jidáše s mákem

Velikonoční jidáše s mákem

Velikonoce jsou za rohem, tak je na čase si upéct nějaké to tradiční velikonoční pečivo, co říkáte? Jestli jste ještě nepekli jidáše, je na čase je vyzkoušet. Na tohle sladké pečivo potřebujete jen kynuté těsto a pak už jen motáte. A hlavně, nezapomeňte jidáše posypat mákem, než je strčíte do trouby.
Domácí ořechové müsli

Domácí ořechové müsli

Mysleli jsme, mysleli, až jsme müsli vymysleli! Recept není žádná věda - stačí vám na něj pár surovin a každou můžete přidat od oka podle chuti. Určitě nesmí chybět ořechy a med. Ten máme od našich včel, které už se probouzí.
Tropická smoothie bowl

Tropická smoothie bowl

Snídaňové recepty u nás jednoduše vedou! Tentokrát jsme pro vás vymysleli jeden na populární smoothie bowl. Nejdřív si skočíme pro suroviny do tropických zemí, do košíku natrháme banán, datle a kokos. A ještě kiwi! S ovocem pak honem domů k mixéru a rychlá snídaně je za chvilku ready nastartovat den.
Podzimní pečená zelenina s čočkou

Podzimní pečená zelenina s čočkou

Opadané listí, po ránu bez čepice ani ránu a brzké večery při svíčkách... hmm a ještě nějaké typické jídlo. No jasně! Pečená zelenina! Ze sklizně nesmí na plechu chybět řepa, mrkev a cibule, ale čím to ozvláštnit? Co třeba čočkou? K tomu ještě sýr, ořechy, nějakou jogurtovou majdu a nesmíme zapomenout na řepkový olej. S tím večeři upečete jedna radost. Hurá do kuchyně!
Hrášková polévka

Hrášková polévka

Na zahradě to teď žije, červenají se nám třešně i jahody a ze země nám leze šťavnatá kedlubna. O svačinu máme vystaráno, ale co k obědu? V těchhle letních teplotách by to chtělo něco lehčího. Co třeba polévka ze sladkého hrášku?