Zdravá svačinka

Zdravá svačinka

Sezóna jahod se pomalu ale jistě blíží, a tak vám posíláme recept na lehký veganský dezert plný omega-3 a omega-6 nenasycených mastných kyselin.
Makové cukroví bez lepku

Makové cukroví bez lepku

Vánoce se blíží a vy přemýšlíte, co všechno upečete? Pusťte do letošního cukroví trochu fantazie a udělejte cukroví s mákem a makovým olejem. Zamilují si ho nejen milovníci máku. A díky použití bezlepkové mouky je odlehčením i pro naše trávení.
Letní salát s kešu

Letní salát s kešu

Léto je neodmyslitelně spjaté se zeleninovými saláty. Jsou lehké, ochlazují, můžeme využít právě dozrávající zeleninu a navíc při vysokých teplotách tělo nepotřebuje tolik energie.
Honzovy buchty s naším řepkovým olejem

Honzovy buchty s naším řepkovým olejem

Kdo by nemiloval nadýchané, čerstvě upečené Honzovy buchty? Nám připomínají dětství, když jsme je bez výčitek, ještě teplé, jedli jednu za druhou. Dělává je naše babička, která s námi bydlí v Jívoví. Se sklenkou mléka nemají chybu!
Vychlazený dezert s jahodami

Vychlazený dezert s jahodami

Napadlo vás někdy, že kaše nemusí mít vždy podobu klasické teplé kaše v misce, ale dá se z ní vykouzlit také osvěžující dezert plný zdraví? Vyzkoušejte spojení kaše Nominal a jednoho z našich za studena lisovaných olejů. Věříme, že okouzlí nejen vás, ale i vaše hosty.
Tapiokový pudink se lněným olejem

Tapiokový pudink se lněným olejem

Už jste někdy zkoušeli pudink z tapiokových perel? Ne?! Tak to ho musíte vyzkoušet. Tapiokové perly se vyrábí ze škrobu z kořene manioku. Jsou přirozeně bezlepkové a obsahují řadu minerálních látek, kyselinu listovou i vitamíny skupiny B.
Velikonoční mazanec bez lepku

Velikonoční mazanec bez lepku

Co by to bylo za Velikonoce bez mazance?! My ho letos zkusili trochu ozdravit a šli do varianty bez lepku. A byli jsme okouzleni! Celý jsme ho navíc ve finále pomazali naším voňavým makovým olejem a je opravdu famózní.
Brokolicový krém s krutony

Brokolicový krém s krutony

Na Zelený čtvrtek prostě musí být něco zeleného! Tradice jsou tradice. Pokud zrovna neholdujete špenátu, máme pro vás recept na jemný brokolicový krém s naším řepkovým olejem.
Jarní salát se zálivkou z řepkového oleje

Jarní salát se zálivkou z řepkového oleje

Vejce sem a vejce tam, vejce kam se podívám! Slepičky nám s jarem snáší o sto šest, napečeno máme, tak co dalšího bychom si udělali... Uvařit a hodit do salátu, to bude ono! Už je čas i první zeleniny, takže si můžeme donést ze skleníků čerstvé ředkvičky. Do salátu se budou skvěle hodit. Zálivka s řepkovým olejem navíc jídlu dodá skvělou oříškovou chuť.
Velikonoční jidáše s mákem

Velikonoční jidáše s mákem

Velikonoce jsou za rohem, tak je na čase si upéct nějaké to tradiční velikonoční pečivo, co říkáte? Jestli jste ještě nepekli jidáše, je na čase je vyzkoušet. Na tohle sladké pečivo potřebujete jen kynuté těsto a pak už jen motáte. A hlavně, nezapomeňte jidáše posypat mákem, než je strčíte do trouby.